PAN kunstforum Emmerich Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties Druktuitgaven thuis, updates STARTPAGINA THEMA Evenementenkalender Bouwen, Wonen, Werken, Handel
NORDRHEIN-RUHR STARTPAGINA Recreatie, Sport, Wellness

Fietspauze Kevelaer, 28 april 2019

Op 28 april 2019 draait het in de bedevaartstad Kevelaer helemaal om het thema fiets. Want dan verandert de ‘fahrRad-Pause Kevelaer’ de Peter-Plümpe-Platz in een openluchtbeurs voor het gehele gezin. Van 11.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers zich over het fietsen laten informeren. Van nieuwe fietsmodellen (inclusief proeffietsen) tot aan toeristisch aanbod uit de fietsregio Niederrhein. Een bont amusementsprogramma, culinaire lekkernijen en meedoeacties voltooien het veelzijdige aanbod. Op de Kapellenplatz krijgen fietsers, in het kader van de fietsbedevaart die gelijktijdig plaatsvindt, de zegen voor het seizoen. De winkels openen in het kader van deze fahrRad-Pause op koopzondag van 13.00 tot 18.00 uur de deuren. Meer informatie is te vinden op: www.kevelaer-tourismus.deKortingenboekje sauna’s SaunaSpass

Es präsentieren sich 26 Sauna- und Wellnessbetriebe aus den Regionen Niederrhein, Ruhrgebiet, Münsterland, Niederlande und den angrenzenden Regionen.Nach dem 2:1-Prinzip laden die Betriebe den jeweils zweiten Gast zu einem kostenfreien Saunabesuch oder einer Wellness-Anwendung ein.Auch die in den letzten Jahren bekannter gewordenen Salzgrotten, die ein wohltuendes Erlebnis für die Atemwege versprechen, sind im Gutscheinbuch enthalten.In den teilnehmenden Betrieben können die SaunaSpass-Gäste den Stress und die Hektik des Alltags für ein paar Stunden hinter sich lassen und sich der Entspannung und Erholung widmen - und dabei zahlen zwei Gäste den Eintritt von nur einer Person.Die enthaltenen Gutscheine können eingelöst werden vom 01.01.2019 bis zum 31.12.2019. Der Preis für ein Gutscheinbuch SaunaSpass liegt bei € 21,90. Meer informatie op http://gutscheinbuch-niederrhein.de/saunaspass
Sauna Finlantis

Deze sauna is een op het noorden geïnspireerde saunawereld met Finse saunatraditie. Naast de klassieke binnensauna en een stoombad is er buiten een grote panoramasauna met unieke opgietceremoniën. Een zoutwateren meditatiesauna verwent daarnaast met gekleurd licht in een zouthoudende ruimteatmosfeer. Voor verfrissing zorgen het 40 m2 buitenzwembad en het direct aangrenzende NetteBad. Bijzonder geliefd zijn evenementen. Huttenmagie, midzomerfeest of opgietkampioenschappen: dan komen vrolijke stemmingen, bijzondere opgietrituelen en passende maaltijden uit de Vital-keuken samen. Een royale rustruimte gelegen op de open ligweide en het restaurantdeel FinLounge bieden veel plaats voor ontspanning. Hart buiten is het LaaVu, een gemoedelijke beschutte hut met stookplaats. U kunt zich laten verwennen door massages en cosmetische behandelingen in wellnessomgeving FinSpa. Nadere informatie op www.finlantis.deMonumentenpad Zollverein in Essen

Al tijdens de werktijden gold het vroegere Zeche Zollverein in Essen als ‘mooiste kolenmijn van de wereld’. In 2001 werd deze kolenmijn samen met de cokesfabriek tot UNESCO-werelderfgoed verklaard. Ontdek een van de fascinerende plaatsen uit de industriegeschiedenis met zijn unieke architectuur en industrienatuur, design en kunst, cultuur, gastronomie en veel meer.

 

Rondleidingen in de Nederlandse taal

Bij een rondleiding over de monumentenpad Zollverein begeeft u zich - langs de gigantische machines in de origineel behouden bovengrondse complexen - op de “weg van de kool”: van de winning via het transport tot de behandeling in de koolwasserij. Beleef hoe de mijnwerkers in de grootste kolenmijn van de wereld gewerkt hebben!

 

Over steenkool en mijnwerkers - Publieke rondleiding in het Nederlands

Periode:  Van april t/m oktober elke zondag om 11.30 uur.

Van november t/m maart elke 3. zondag om 11.30 uur. Duur: 2 uur

Kosten: € 9,50 (met korting € 6), kinderen van 5 t/m 17 jaar € 6,

gezinnen € 14  resp. € 22

Informatie en aanmelden: Tel. 0049 201 2 4 6 8 10,

denkmalpfad@zollverein.de, www.denkmalpfad-zollverein.de

Adres: UNESCO-Welterbe Zollverein, Gelsenkirchener Straße 181, 45309 EssenGochness zwembad en sauna, met tegoedbon in drukuitgave NordRhein-ruhr Topevents 2018

Recreatiebad GochNess ligt aan de oever van een natuurplas en vlakbij het bosgebied Reichswald. In het zwemparadijs zijn een stroomversnelling en een 65 meter lange buisglijbaan met lichteffecten waarbij zelfs de tijd wordt opgenomen! Ook beschikt men over een klimmuur, whirlligbedden, een groot buitenterras en diverse waterspeeltoestellen. De jongsten kunnen binnen terecht in het pierenbad met waterglijbaan. Buiten is ook een extra kinderbad aanwezig. Wedstrijdzwemmers kunnen in het 25-meterbad met springtoren en beweegbare bodem baantjes trekken. Rond mei tot september is de buitenzwemplas met zandstrand geopend.

GochNess beschikt ook over zeven sauna´s, een stoombad, een groot zwembad en diverse rustruimtes staan garant voor een dagje relaxen. Massages en schoonheidsbehandelingen en heerlijke hapjes en drankjes maken het wellnessaanbod compleet. Ook worden er regelmatig sauna-avonden met een speciaal thema, verwenspecials en een uitgebreid dinerbuffet georganiseerd. Meer informatie is te vinden in de tegoedbon op pagina 13 in de jaaruitgave NordRhein-Ruhr Topevents 2018 Meer info op www.gochness.de/nl.
Wellnesshotel Tannenhäuschen

Het meermaals onderscheiden, traditierijke Waldhotel Tannenhäuschen ligt idyllisch aan de rand van de stad Wesel in Niederrhein. Het huis, dat sinds 1902 in het bezit is van de familie Hetzel, is omgeven door een reusachtig 50.000m2 groot park in eigen hotelbezit met oude bomenbestand. Daarbinnen een wildomheining, een sculpturenpark en een 5300m2 grote saunalandschap voor wellness en beweging in de natuur. Aanvullende informatie is te lezen op www.tannenhaeuschen.de/nl.
Wilddierenpark Hellental


Waarom is het roofvogelpark en wilddierenpark Hellental een ‘must?

• adembenemende vliegshows in het roofvogelpark met valken, adelaars, gieren,

   uilen

• rondvaart met de ‘adelaarexpres’

• wilde dieren als lynxen, wasberen, wilde katten, wilde zwijnen, dam-/

   edelherten, e.v.m.

• aaiplaatsen met direct contact met ezels, pony’s, lama’s, geiten, schapen,

   moeflon

• kinderdierentuin met konijnen, cavia-achtigen, kippen, eenden, ganzen etc.

• speeltuin om te dollen

• dit alles in het sprookjesachtig mooie landschap hoog boven de stuwdam

• 365 dagen per jaar geopend


GREIFVOGELSTATION & WILDFREIGEHEGE HELLENTHAL

53940 Hellenthal

Tel. +49 (0) 2482-7240 oder 2292

www. greifvogelstation-hellenthal.de

info@greifvogelstation-hellenthal.de

facebook Greifvogelstation Hellenthal


Recreatiecentrum Xanten

Watersport, plezier en recreatie aan de Beneden-Rijn. De Xantener Noord- en Zuidzee. Twee meren, die met elkaar in verbinding staan en samen een totale oppervlakte van om en nabij de 250 hectare bestrijken. Ze bieden een nagenoeg grenzeloos aanbod aan watersportmogelijkheden, die worden aangevuld door enkele aantrekkelijke voorzieningen zoals een havencomplex met gastronomie, het natuurstrandbad Xantener Zuidzee met aangrenzende waterskivoorzieningen dat het hele jaar door geopend is.

Xantense Nordmeer. Dit watersportgebied biedt een enorm programma voor vrijetijdskapiteins, zeilers, surfers, duikers, vissers, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

De haven van Vynen. Deze haven is de thuisbasis van de zeilschool Xantener Nordsee. Deze zeilschool heeft  een omvangrijk cursusprogramma. Daarnaast staan bij bootverhuur zeil- en speedboten, waterfietsen en vlotten voor het passende groepsuitje met grill en muziek klaar. Aan land treft u het Restaurant ‘Pier 5’.

De haven van Xanten aan de Xantener Zuidzee. In 2010 werd de haven van Xanten aan het Xantense Südmeer gerealiseerd. Een multifunctioneel gebouw met gastronomie werd gebouwd. Een damwand, steiger en botenlift, een promenade met allee en zittreden aan het water, bootligplaatsen, een aanlegplaats voor het passagiersschip, speeltuin en parkeerplaatsen vullen de aantrekkelijke vrijetijdsvoorzieningen aan.

Strandbad Xantense Südmeer. Vakantiefeeling voor jong en oud. Dit strandbad biedt “vakantie zoals aan zee“, zonder daarvoor ver te hoeven reizen. Het natuurstrandbad met ruim 1000 meter aan fijn, schoon zandstrand en rijkelijk plaats op ligweiden, spelen en sportterreinen biedt alles voor de strandvakantieganger. Voor het strand liggen aantrekkelijke opblaasbare banden, springtorens en verder klim- en speeltoestellen zoals het Aqua-Park, waar je je heerlijk kunt uitleven in het water: sport- en speelvelden, cafetaria, kiosk, een beach garden en gastronomische faciliteiten garanderen een perfecte vakantiedag aan en in het water. Veelzijdig evenementenprogramma. Met het breed evenementenprogramma in de zomermaanden, met open-air cabaret, concerten, beach party en - last but not least - het ‘Xantense Oktoberfeest’ in de grote feesttent. Hier vindt iedereen van elke leeftijdsgroep wel wat van zijn of haar gading: www.f-z-x.de.

Recreatie, Sport, Wellness
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
NAAR TOP PAGINA