PAN kunstforum Emmerich Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Bouwen, Wonen, Werken, Handel Verspreidingslocaties Druktuitgaven thuis, updates STARTPAGINA Türkçe  KERST 2018 Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER
NORDRHEIN-RUHR STARTPAGINA KERST 2018
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print

KERSTMARKT IN MOERS , Gemoedelijkheid bij kasteel Moers

Sfeervol begroet de kerstmarkt van Moers van 22 november tot en met 23 december 2018 jong en oud bij kasteel Moers. Met een omvangrijk podiumprogramma in de avond, een ruime keuze aan culinaire lekkernijen, een grote schaatsbaan, een historisch reuzenrad, Bruno de sprookjesboom en niet in de laatste plaats veel cadeautips voor het kerstfeest, verwent de kerstmarkt van Moers ook dit jaar weer zijn circa 300.000 bezoekers.

Idyllische kaarsenavond

Een bijzonder aanbod biedt daarbij het kerstmarktpodium, waarop in de avonduren een afwisselend programma wordt geboden. Van soul, jazz en blues tot aan koorzang en klassieke kerstmuziek, voor elk wat wils. Een lange traditie op de kerstmarkt van Moers is ‘kaarsenavond’. Op woensdag 12 december dooft tegen 17 uur de meeste elektrische verlichting ten gunste van kaarsen en olielampen. Voor enkele uren duikt de markt in een idyllisch licht, dat veel van puur kerst wegheeft.    

Het aanbod in de talrijke houten kraampjes reikt van handgenaaide teddyberen, glasdecoratie, houtwerk tot aan vilten hoeden. Ook kun je er terecht voor kaarsbloemstukken, sieraden, woonaccessoires of keramiekwerk. In drie houten hutten bieden bovendien dagelijks sociale instellingen zelfgeknutseld kerstwaar aan. Ook de binnenstad en het oude centrum van Moers is met 300 winkels nabij. Daar leest Bruno de sprookjesboom kinderen sprookjes voor. Nadere informatie is te lezen op: www.moers-stadtportal.de

Openingstijden:

Zaterdag t/m donderdag: 11 tot 20 uur, Vrijdag en zaterdag: 11 tot 22 uur

Op 25 november 2018 is de kerstmarkt van Moers gesloten


KRIBBEMARKT KEVELAER

Een bezoek aan bedevaartstad Kevelaer is zeker in de tijd voor Kerst aan te bevelen, als glinsterende kerstverlichting en feestelijk gedecoreerde etalages de stad in sfeervol licht hullen.

Bijzondere aantrekkingskracht is de advents- en kerstmarkt, die van 1 t/m 19 december 2018 in en rondom het Forum Pax Christi plaatsvindt. Centraal staat de grote kribbe met de levende dieren, die jaar na jaar niet alleen kinderogen laten glinsteren. Naar aanleiding van de kribbemarkt openen ook de winkels hun deuren met een koopzondag op 16 december (13.00 bis 18.00 uur).

Wie Kevelaer van zijn historische kant wil leren kennen, heeft de mogelijkheid aan een adventsrondleiding of een kerstachtige kribberondleidingen deel te nemen. Meer informatie is te vinden op: www.kevelaer-tourismus.de


BOCHUMSE KERST, Met de ‘vliegende kerstman’

Kom genieten van de feestelijke stemming op een van de mooiste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Elk jaar komen honderdduizenden bezoekers af op de meer dan 200 liefdevol versierde en verlichte kraampjes tussen het dennengroen. Bij veel van de kraampjes kunt u nog zien hoe de producten op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De kerstmarkt van Bochum is van 22 november tot en met 23 december (op 25 november gesloten) geopend. De Kerstman gaat op de Bochumse kerstmarkt de lucht in. De artiestenfamilie Falko Traber zorgt dagelijks voor een bijzonder spektakel op het hoge koord. De Kerstman zweeft op zijn door rendieren voortgetrokken slee over de binnenstad. Meer informatie is te vinden op www.bochumer-weihnacht.de.


MIDDELEEUWSE MARKT SIEGBURG

Je voelt je vele eeuwen teruggetoverd, wanneer je in de donkere dagen van 22 november t/m 23 december over de Marktplatz van Siegburg slentert. De wonderlijke middeleeuwen binnen handbereik: het is te ruiken, te proeven en om mee te doen. In authentieke marktkraampjes, spaarzaam verlicht door het licht van kaarsen en fakkels, tonen ambachtslieden hun werk, zingen minstrelen hun brave en schuine liedjes uit de middeleeuwen, vertonen goochelaars hun kunsten en prijzen kooplieden hun zelfgemaakte waren aan. Falafelmakers, visboeren, Spätzlekoks, vlaaienbakkers en vele anderen verwennen je met stevige kost en specialiteiten uit het nabije en verre Oosten. Geniet van de unieke sfeer die jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt. Bezoek ook de veelzijdige winkelstad Siegburg met talrijke inkoopmogelijkheden en vele andere verrassingen. Meer informatie is te vinden op www.mittelalterlicher-markt-siegburg.deKLOSTER GRAEFENTHAL (GOCH) KERSTMARKT


Wederom verandert de schilderachtige omgeving van Klooster Graefenthal van 7 tot en met 9 december a.s. in een sprookjesachtige kerstwereld, waar u voor een uitje voor Kerst aan het juiste adres bent.

Direct achter de poortboog duiken bezoekers door knetterende vuurkorven, fakkels en kaarslicht in een unieke atmosfeer met een mix van traditionele en middeleeuwse houten kraampjes met ambachtelijke cadeaus. Ook in het klooster worden jong en oud geprikkeld.


Geniet van minstrelen, brassbands, koren en vuurshows en laat u de glühwein, warme chocolademelk en heerlijke gerechten goed  smaken.


Laat u zich verrassen aan de Maasstrasse 48-50 in Goch-Asperden!(net over de grens)

Nadere informatie als openingstijden en entreeprijzen is te vinden op www.kloster-graefenthal.de/event/weihnachtsmarkt of Via 00492823 9288780


KEULSE HAVENKERSTMARKT bij het Chocolademuseum

Van 23 november t/m 23 december onze aanbeveling in Keulen! Modern en stijlvol presenteert de maritieme kerstmarkt voor schilderachtige coulissen direct aan de Rijn. 80 kraampjes zijn er te vinden in sneeuwwitte pagodetenten met spitse daken, die als scheepszeilen aandoen. Hoogwaardige producten en kunstnijverheid, een veelzijdig programma en buitengewone hapjes en drankjes nodigen uit tot een gemoedelijk verblijf bij lekkere winterglühwein aan het imposante driemaster houten schip. Kerst eens anders (dodenherdenking 25 nov. gesloten). Gratis entree. Meer info op www.hafen-weihnachtsmarkt.de


TENTOONSTELLING: Donkere dagen, koude nachten, Licht- en wintertradities van Halloween tot Maria Lichtmis

Een tentoonstelling van 28 oktober 2018 t/m 3 februari 2019 in het Städtischen Kramer-Museum. De expositie in Kempen wijdt zich gebruiken in de advents- en kersttijd in Oost- en Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere Europese landen. Hierbij heeft vooral het licht een bijzondere betekenis. Voor het begeleidingsprogramma op diverse weekenddagen wordt naar de website www.kempen.de/de/veranstaltungen/ausstellungseroeffnung-weihnacht-staedtisches-kramer-museum verwezen.

Städtisches Kramer-Museum, Burgstraße 19, 47906 Kempen, Telefon: 0049 2152 917264

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 11.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 18.00 uur),

Entree: € 2,-, met korting € 1,-.

NAAR TOP PAGINA