Festivals, Feesten Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties WEKELIJKSE UPDATES, Drukuitgaven thuis Grenspark Maas Schwalm Nette Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER Bouwen, Wonen, Werken, Handel STARTPAGINA NORDRHEIN-RUHR Festivals, Feesten


Recklinghausen

Recklinghausen staat bekend als de ‘iets andere Ruhrgebiedstad’. Deze maakt deel uit van Metropool Ruhr en is vooral door het ‘Ruhrfestival’ bekend. Maar ook buiten het festivalseizoen is de stad aan de noordelijke rand van het Ruhrgebied en de poort naar het Münsterland een bezoek waard.

Er is een veelvoud aan evenementen, waar het Marktplaatsspringen uitspringt. Bont wordt het in de herfst. Van 18 oktober t/m 3 november is in het historisch centrum het evenement ‘Recklinghausen leuchtet’. Meer dan 50 gebouwen zijn dan verlicht. Tijdens de weekenden wordt op de raadhuisgevel een spectaculaire show geprojecteerd. Nadere informatie vindt u op www.recklinghausen.de

Duisburg

..dat is de stad van water en vuur, indusriecoulissen en geschiedenis. Duik erin!


Geweldige haven, culturele festivals en enerverende sportevenementen, recreatieparken en idyllische meerlandschappen. De stad aan Rijn en Ruhr trekt veel bezoekers door zijn veelzijdig aanbod aan bezienswaar- digheden, zoals het Landschaftspark Duisburg-Nord, een voormalige metaalfabriek, de begaanbare achtbaan Tiger & Turtle, de binnenhaven en zijn vele spannende evenementen.


In de binnenhaven van Duisburg is altijd wat spannends te onder- nemen. Het een perfectie locatie om heerlijk te eten of voor een kopje koffie tussendoor. Nadere informatie over alle activiteiten en evenementen in Duisburg, als ook de grootste highlights van de stad, vindt u op www.visit-duisburg.com.RuhrKultur.Card 2019

Met deze kaart een jaar lang het volledige cultuurprogramma in het Ruhrgebied beleven!  

20 musea, 11 theaters en 3 bekende cultuurfestivals in 16 steden - de RuhrKultur.Card voegt een veelzijdig, stedenoverdekkend cultuuraanbod in de Metropool Ruhr samen. De RuhrKunstMusea, de RuhrPodia alsook de Ruhrtriennale, de Internationale korte filmdagen Oberhausen en het Ruhrfestival Recklinghausen nemen aan deze nieuwe cultuurkaart deel. Hiermee krijgt men 50% korting en bij musea zelfs gratis toegang tot het ontdekken van het culturele klimaat van het Ruhrgebied. Bij aanschaf van de RuhrKultur.Card krijgt men gratis de passende reisgids RuhrKultur.Guide.


Culturele reisgids RuhrKunstMusea en RuhrPodia

Verder verruimt de reisgids de blik op de regio: voor elke stad zijn in de categorieën ‘bezienswaardig’, ‘eten en drinken’, ‘overnachten’ en ‘ook mooi’ aanbevelingen verzameld, om uw theater- of museumbezoek te verrijken en te vervolmaken. Ten slotte geven insiders uit het culturele circuit hun geheel persoonlijke hotspots en geheime tips. Ga onderweg en ontdek veel in cultuurgebied Ruhr!

De RuhrKultur.Card is voor € 45 te verkrijgen bij het servicecenter van Ruhr Tourismus GmbH, via hotline 0049 1806 181650 of via www.ruhrkulturcard.de. Alle verkooplocaties en nadere informatie, zoals een overzicht van de aangesloten musea, theaters en festivals, zijn te vinden op www.ruhrkulturcard.de.

NAAR TOP PAGINA