Festivals, Feesten Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties WEKELIJKSE UPDATES, Drukuitgaven thuis Kersttijd, Kerstmarkten Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER Bouwen, Wonen, Werken, Handel STARTPAGINA NORDRHEIN-RUHR Festivals, Feesten


Het PK-festival voor alle autofans Europa’s grootste presentatieshow voor sportieve auto’s

Bij Essen Motor Show van 30 november t/m 8 december in Messe Essen draait alles om de

passie voor auto’s. Meer dan 500 exposanten en ruim 300.000 verwachte bezoekers zorgen voor oplopende emoties op het gehele beursterrein. Als Europa’s grootste presentatieshow voor sportieve auto’s, omvat het aanbod van de Essen Motor Show, sportwagens, tuning & lifestyle, motorsport en klassieke auto’s. Daarnaast zorgen de motorsportarena en spannende shows voor entertainment. Nieuw dit jaar: een eigen tentoonstelling met bekende bolides uit de geschiedenis van de racesport. Maar liefs vijf hallen worden aan het thema Tuning & Lifestyle gewijd. Tickets met korting voor de Essen Motor Show zijn online te bestellen via www.essen-motorshow.de (zie ook advertentie op pagina 4).75 jaar Vrede en Vrijheid

Euregio Rijn-Waal ondersteunt euregionale activiteiten.

In de Euregio Rijn-Waal vinden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten plaats, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten. De Euregio Rijn-Waal ondersteunt deze activiteiten met een extra subsidie.

Bent u betrokken bij een dergelijke activiteit kijk dan snel op www.euregio.org/peopletopeople of www.facebook.com/euregiokalender voor meer informatie.Recklinghausen

Recklinghausen staat bekend als de ‘iets andere Ruhrgebiedstad’. Deze maakt deel uit van Metropool Ruhr en is vooral bekend van het op 1 mei startende ‘Ruhrfestspiele’ (Ruhrfestival). Vijf weken biedt het oudste theaterfestival van Europa een afwisselend programma. Maar ook buiten het festivalseizoen is de stad aan de noordelijke rand van het Ruhrgebied en de poort naar het Münsterland een bezoek waard. Bijvoorbeeld tijdens Kerst. Vanaf 21 november zorgt de Kerstmarkt met sfeervol gedecoreerde houten hutten voor kerststemming in het oude stadscentrum. Uit een veelvoud aan evenementen steekt het polsstokhoogspringen er bovenuit. Op 29 mei 2020 wordt de oude stadsmarkt voor de 39 keer competitiearena voor de beste polsstokhoogspringers ter wereld. Kleurrijk wordt het ook tijdens herfst. Eind oktober verrijst jaarlijks het evenement ‘Recklinghausen leuchtet’. Meer dan 75 gebouwen worden verlicht. Tijdens weekenden wordt op de gevel van het stadshuis een spectaculaire show geprojecteerd. Nadere informatie op www.recklinghausen.de
Duisburg

..dat is de stad van water en vuur, indusriecoulissen en geschiedenis. Duik erin!

Geweldige haven, culturele festivals en enerverende sportevenementen, recreatieparken en idyllische meerlandschappen. De stad aan Rijn en Ruhr trekt veel bezoekers door zijn veelzijdig aanbod aan bezienswaar- digheden, zoals het Landschaftspark Duisburg-Nord, een voormalige metaalfabriek, de begaanbare achtbaan Tiger & Turtle, de binnenhaven en zijn vele spannende evenementen.

In de binnenhaven van Duisburg is altijd wat spannends te onder- nemen. Het een perfectie locatie om heerlijk te eten of voor een kopje koffie tussendoor. Nadere informatie over alle activiteiten en evenementen in Duisburg, als ook de grootste highlights van de stad, vindt u op www.visit-duisburg.com.
RuhrKultur.Card 2019

Met deze kaart een jaar lang het volledige cultuurprogramma in het Ruhrgebied beleven!  

20 musea, 11 theaters en 3 bekende cultuurfestivals in 16 steden - de RuhrKultur.Card voegt een veelzijdig, stedenoverdekkend cultuuraanbod in de Metropool Ruhr samen. De RuhrKunstMusea, de RuhrPodia alsook de Ruhrtriennale, de Internationale korte filmdagen Oberhausen en het Ruhrfestival Recklinghausen nemen aan deze nieuwe cultuurkaart deel. Hiermee krijgt men 50% korting en bij musea zelfs gratis toegang tot het ontdekken van het culturele klimaat van het Ruhrgebied. Bij aanschaf van de RuhrKultur.Card krijgt men gratis de passende reisgids RuhrKultur.Guide.


Culturele reisgids RuhrKunstMusea en RuhrPodia

Verder verruimt de reisgids de blik op de regio: voor elke stad zijn in de categorieën ‘bezienswaardig’, ‘eten en drinken’, ‘overnachten’ en ‘ook mooi’ aanbevelingen verzameld, om uw theater- of museumbezoek te verrijken en te vervolmaken. Ten slotte geven insiders uit het culturele circuit hun geheel persoonlijke hotspots en geheime tips. Ga onderweg en ontdek veel in cultuurgebied Ruhr!

De RuhrKultur.Card is voor € 45 te verkrijgen bij het servicecenter van Ruhr Tourismus GmbH, via hotline 0049 1806 181650 of via www.ruhrkulturcard.de. Alle verkooplocaties en nadere informatie, zoals een overzicht van de aangesloten musea, theaters en festivals, zijn te vinden op www.ruhrkulturcard.de.

NAAR TOP PAGINA