Festivals, Feesten Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties WEKELIJKSE UPDATES, Drukuitgaven thuis Grenspark Maas Schwalm Nette Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER Bouwen, Wonen, Werken, Handel STARTPAGINA NORDRHEIN-RUHR Festivals, Feesten

Duisburg

..dat is de stad van water en vuur, indusriecoulissen en geschiedenis. Duik erin!


Geweldige haven, culturele festivals en enerverende sportevenementen, recreatieparken en idyllische meerlandschappen. De stad aan Rijn en Ruhr trekt veel bezoekers door zijn veelzijdig aanbod aan bezienswaar- digheden, zoals het Landschaftspark Duisburg-Nord, een voormalige metaalfabriek, de begaanbare achtbaan Tiger & Turtle, de binnenhaven en zijn vele spannende evenementen.Dit jaar viert het der Landschaftspark Duisburg-Nord op 29 juni zijn 25-jarige jubileum in het kader van Extraschicht de nacht van de industriecultuur - en nodigt u uit om gratis te genieten van glinsterend vuurwerk en livemuziek. Al vanaf 20 tot en met 23 juni vinden daar de Ruhr Games plaats, die bestaan uit een unieke mix van sportcompetities, hoogwaardige concerten en evenementen (www.ruhrgames.de). Daarnaast is er het Traumzeit-muziekfestival, van 14 tot en met 16 juni, met zijn fantastische line-up en zijn er veel andere beurzen en evene- menten gedurende het gehele jaar www.traumzeit-festival.de.


In de binnenhaven van Duisburg is altijd wat spannends te onder- nemen, zoals het binnenhavenfeest op 15 en 16 juni met de grootste drakenboot-fun-regatta van de wereld en het Bier & Burgerfestival van 23 t/m 25 augustus. Ook daarbuiten is het een perfectie locatie om heerlijk te eten of voor een kopje koffie tussendoor. Nadere informatie over alle activiteiten en evenementen in Duisburg, als ook de grootste highlights van de stad, vindt u op www.visit-duisburg.com.RuhrKultur.Card 2019

Met deze kaart een jaar lang het volledige cultuurprogramma in het Ruhrgebied beleven!  

20 musea, 11 theaters en 3 bekende cultuurfestivals in 16 steden - de RuhrKultur.Card voegt een veelzijdig, stedenoverdekkend cultuuraanbod in de Metropool Ruhr samen. De RuhrKunstMusea, de RuhrPodia alsook de Ruhrtriennale, de Internationale korte filmdagen Oberhausen en het Ruhrfestival Recklinghausen nemen aan deze nieuwe cultuurkaart deel. Hiermee krijgt men 50% korting en bij musea zelfs gratis toegang tot het ontdekken van het culturele klimaat van het Ruhrgebied. Bij aanschaf van de RuhrKultur.Card krijgt men gratis de passende reisgids RuhrKultur.Guide.


Culturele reisgids RuhrKunstMusea en RuhrPodia

Verder verruimt de reisgids de blik op de regio: voor elke stad zijn in de categorieën ‘bezienswaardig’, ‘eten en drinken’, ‘overnachten’ en ‘ook mooi’ aanbevelingen verzameld, om uw theater- of museumbezoek te verrijken en te vervolmaken. Ten slotte geven insiders uit het culturele circuit hun geheel persoonlijke hotspots en geheime tips. Ga onderweg en ontdek veel in cultuurgebied Ruhr!

De RuhrKultur.Card is voor € 45 te verkrijgen bij het servicecenter van Ruhr Tourismus GmbH, via hotline 0049 1806 181650 of via www.ruhrkulturcard.de. Alle verkooplocaties en nadere informatie, zoals een overzicht van de aangesloten musea, theaters en festivals, zijn te vinden op www.ruhrkulturcard.de.Recklinghausen

Recklinghausen staat bekend als de ‘iets andere Ruhrgebiedstad’. Deze maakt deel uit van Metropool Ruhr en is vooral door het ‘Ruhrfestival’ bekend. Maar ook buiten het festivalseizoen is de stad aan de noordelijke rand van het Ruhrgebied en de poort naar het Münsterland een bezoek waard.

Er is een veelvoud aan evenementen, waar het Marktplaatsspringen uitspringt. Bont wordt het in de herfst. Van 18 oktober t/m 3 november is in het historisch centrum het evenement ‘Recklinghausen leuchtet’. Meer dan 50 gebouwen zijn dan verlicht. Tijdens de weekenden wordt op de raadhuisgevel een spectaculaire show geprojecteerd. Nadere informatie vindt u op www.recklinghausen.de

Keulse Midzomerfeest, 20 -23 juni

bij chocolademuseum in Rheinauhaven

Beleef met ons dit sympathieke gebruik rondom de langste dag van het jaar. Een feest voor het gehele gezin met een afwisselingrijk programma, hoogwaardig culinair aanbod en een grote ambacht- en designmarkt met circa 80 kraampjes. Dagelijks staan gratis te bezoeken muziekconcerten, kleinkunst en ook poppentheater op het programma. Natuurlijk zullen de traditionele midzomerboom en het gezamenlijk optuigen niet ontbreken. Kinderen en volwassenen zijn uitgenodigd mee te doen. Voor kinderen zijn er bovendien een draaimolen en kinderspeeltent. Lekker eten en drinken en veel zitmogelijkheden nodigen tot een gemoedelijk verblijf uit. Donderdag (Fronleichnam) 20 juni t/m zondag 23 juni van 11.00 uur tot 22.00 uur. Parkeerplaats voldoende voor het Chocolademuseum in het Keulse Rheinauhaven. Gratis entree! Informatie en programma op: www.mittsommerfest-koeln.de.

 
Turmfeest en Skateboardcompetitie, 28 - 30 juni

Vanaf vrijdagavond biedt het geliefde open-air-feest op de Rheydter Marktplatz weer een groot podium- en vermaakprogramma voor de hele familie. Middels talrijke acties worden jong en oud beziggehouden. Daarbij zijn veel verenigingen en sponsoren uit Rheydt aanwezig. Er is een skateboardcompetitie. De zondag is tevens een koopzondag. Nadere informatie is te vinden op www.turmfest-rheydt.de.

Romeins ambachtsfeest

Het Romeinse ambacht komt in het weekend van 29 en 30 juni (10-18 uur) in het LVR-Archeolo- gisch Park Xanten weer tot leven. Verscheidene nijverheidskunst is er in het APX. De meesters van hun vak tonen hun indrukwekkende vingervlug- heid bij het maken van de meest uiteenlopende producten. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om te bekijken en mee te doen. Ze tonen met behendigheid en spierkracht een beeld van hun traditionele vaardigheden. Beleef hoe uit gloeiend metaal een spijker, uit gespannen draad stof, uit leer warm schoeisel en uit been of glas bijzondere sieraden ontstaan. Hoe welgeurende oliën en zalf gewonnen worden of zelfs uit eenvoudig mate- riaal zoals hout en klei mooie en nuttige voor- werpen ontstaan. De bezoekers kunnen zelf het gereedschap hanteren en met vakkundige onder- steuning hun eigen kleine meesterstuk creëren. Hoe uit kleine rode druiven goedsmakende wijn ontstaat en de Romeinse keuken wordt bereid. De unieke omlijsting van het feest zijn nagebouwde huizen, waarin vroeger Romeinse ambachtslieden met hun gezinnen leefden. Meer informatie is te vinden op www.apx.lvr.de.25e Kevelaerse Hetebalonfestival, 12 - 13 juli

Een door de jaren opgebouwde en volwassen geworden evenement in Kevelaer viert in dit jaar een jubileum. Sinds een kwarteeuw ‘varen’ ballonvaarders en modelballonnen uit heel Duitsland, Nederland en
België in pelgrimstad Kevelaer, om gezamenlijk voor een uniek beeld aan de Niederrheinse hemel te zorgen. Bij de 25e Kevelaerse Heteluchtballonfestival op 12 en 13 juli kunnen bezoekers zich dit jaar over het bonte spektakel verbazen. Naast het geliefde  ‘Nachtgloeien’ van de kleurrijke hetelucht- en modelballonnen zijn er in dit jubileumjaar nog een paar bijzonderheden te ontdekken, zoals een kleine historische jaarmarkt. (Organisator: Wallfahrtsstadt Kevelaer) Nadere informatie is te vinden op www.kevelaer-tourismus.de.
Ridderfeest Schloss Rheydt, 9 - 11 augustus

Een onvergelijkbare reis naar de 11e - 13e eeuw! Dit Ridderfeest Schloss Rheydt biedt bezoekers daartoe een gevarieerd programma met handelaren, ambachtslieden en artiesten. Bezoek een adembenemend riddertoernooi of op zaterdagavond een vlammenshow! Naast het middeleeuws marktbezoek met groots kinderprogramma, biedt het ridderfeest ’s avonds aanvullende highlights waaronder het tavernenspel. Op vrijdag- en zaterdagavond beleeft u op het Konzerthof een sfeervol programma met artiesten die op dit middeleeuwse feest de muziek verzorgen. Geniet van het met fakkels verlichte kasteelterrein. De entreekaarten geven recht op eenmalig toegang tot Museum Schloss Rheydt en de tentoonstellingen. Nadere informatie zie de advertentie op www.ritterfest-schloss-rheydt.de.

Internationaal Madonnari-festival Kevelaer, 20 -  22 september

Van 20 t/m 22 september vindt het internationale Madonnari-festival in de pelgrimstad Kevelaer plaats. Dit is het enige Madonnari-festival in Duitsland. Zo’n 20 professionele street-art-kunstenaars uit de gehele wereld worden verwacht. Passend bij de pelgrimstad ontstaan bij het festival christelijke beelden op grote spaanplaten. Het begrip Madonnari stamt uit Italië, waar sinds de 16e eeuw bij religieuze feesten plaatsen met Madonnen-creaties geschilderd werden. Een aanvullend bijprogramma met muziek, gastronomie en creatie doe-mee-acties staat Kevelaer dit weekend in het teken van kunst en cultuur. (Organisator: Wallfahrtsstadt Kevelaer in samenwerking met FreddArt Streetpainting (creatieve leiding), kerkgemeenschap St. Marien, wirKsam e.V.) Nadere informatie is te vinden op www.kevelaer-tourismus.de.
NAAR TOP PAGINA