Festivals, Feesten Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties WEKELIJKSE UPDATES, Drukuitgaven thuis Kersttijd, Kerstmarkten Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER Bouwen, Wonen, Werken, Handel STARTPAGINA NORDRHEIN-RUHR

Fietspauze Kevelaer, 26 april 2020


Op 26 april 2020 draait het in de bedevaartstad Kevelaer helemaal om het thema fiets. Want dan verandert de ‘fahrRad-Pause Kevelaer’ de Peter-Plümpe-Platz in een openluchtbeurs voor het gehele gezin. Van 11.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers zich over het fietsen laten informeren. Van nieuwe fietsmodellen (inclusief proeffietsen) tot aan toeristisch aanbod uit de fietsregio Niederrhein. Een bont amusementsprogramma, culinaire lekkernijen en meedoeacties voltooien het veelzijdige aanbod.

Op de Kapellenplatz krijgen fietsers, in het kader van de fietsbedevaart die gelijktijdig plaatsvindt, de zegen voor het seizoen. De winkels openen in het kader van deze fahrRad-Pause op koopzondag an 13.00 tot 18.00 uur de deuren. Meer informatie is te vinden op: www.kevelaer-tourismus.de
Industriecultuur Ruhr

Ontdek de 1000 gezichten van industriecultuur in het Ruhrgebied!


Bijna nergens elders ter wereld is de dichtheid van de industriële bezienswaardigheden hoger dan hier in het Ruhrgebied. En wat de industriecultuur nog boeiender maakt, is de veelzijdige ontwikkeling van de laatste jaren! Naast musea en historische machines vindt u tegenwoordig een overvloed aan kunst en cultuur, evenementen en markten, gastronomie en actie, boeiende rondleidingen en buitengewone highlights op de locaties.  

De ‘Route der Industriekultur’ toont met 25 highlights, 17 uitkijkpunten en  heuvels, 13 voormalige  arbeiderswooncomplexen en meer dan  1000 andere locaties een boeiend industrieel cultuurlandschap dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert. Het UNESCO-Werelderfgoed Zollverein in Essen, het Landschaftspark Duisburg-Nord, de Gasometer in Oberhausen of de Jahrhunderthalle Bochum zijn slechts enkele boeiende voorbeelden van de verscheidenheid van de belevenislocaties.  Wij zijn kleurrijk i.p.v. grijs

Het indrukwekkende cultuurlandschap biedt u met kleurrijke feesten van de kunst en cultuur zoals de ExtraSchicht – de nacht van de industriecultuur, hetKlavierfestival Ruhr of de Ruhrtriennale. Ze hebben hun bijzondere charme niet in de laatste plaats te danken aan unieke coulissen waarvoor ze zijn geënsceneerd. Zo veranderen de industrieculturele locaties in klankvolle, vibrerende en levendige creatieve plekken. Creatief gaat het er ook in de keuken aan toe. Door de talrijke restaurants op de locaties – van eigen bodem tot gedistingeerde keuken – is er voor elk wat wils!


Industriecultuur  ‘beleven’

De industrieculturele locaties zijn het best per fiets te ontdekken! Dankzij het nieuwe knooppuntensysteem kunt u uw toer eenvoudig plannen. 280 informatieborden die bij bezienswaardigheden, centrale treinstations en fietsroutekruispunten opgesteld staan, leveren de benodigde informatie voor uw toer. Grote overzichtskaarten geven verder een overzicht van de omgeving en de belangrijkste knooppunten in de buurt.  Bijzonder ontspannen en door het groen fiets men door het Ruhrgebied op verbouwde, voormalige treinrails, die direct naar de industriële monumenten leiden. Ze verbinden talrijke industriële monumenten met elkaar en bieden de ideale basis voor een uitgebreide dagtocht. Meer informatie vindt u op www.radrevier.ruhr


Heeft u trek gekregen in een trip naar het Ruhrgebied? Kijk dan nog eens op onze website! Tips rondom de industriecultuur in het Ruhrgebied vindt u op www.industriekultur.ruhr  


Nu NIEUW– De Ontdekkerpas

De Ontdekkerpas is uw Ruhrgebiedgids voor de ‘Route der Industriekultur’. Ontdek de mooiste industrieculturele locaties, de beste uitzichten, de meest oorspronkelijke arbeiderswooncomplexen en ervaar de interessante achtergrondweetjes over de industriecultuur in het Ruhrgebied.

De Ontdekkerpas, in de Nederlandse en Franse taal, kan vanaf 1 april 2019 op volgende website besteld worden: www.ruhr-tourismus.de/
prospektbestellung. De eerste honderd bestellers krijgen van ons een kleine verrassing. Dus niet wachten, maar nu bestellen!


Ontdek het Ruhrgebied per fiets

Onze tip voor alle fietsfans: de fietszomer van de industriecultuur! Op 12 mei 2019 presenteren weer talrijke exposanten in de Jahrhunderthalle in Bochum producten en trends rondom de fiets en toeruitrusting. Beleef daarnaast een veelzijdig podiumprogramma en ontdek de fietstochtaanbiedingen in het Ruhrgebied. Heuvels, treinrails en industriecultuur aan groene wegen - laat u zich voor uw toer door de fietsadviseurs informeren! Verder tonen de exposanten van de industriecultuur zelf ter plekke de ‘Route der Industriekultur’ en andere industrieculturele netwerken in NRW.


Meer info. op: www.fahrradsommer.rvr.ruhr


Wist u al dat de ‘Route der Industriekultur’ dit jaar 20 jaar oud wordt? Kom langs en vier met ons mee.

Gochness zwembad en sauna, met tegoedbon in drukuitgave NordRhein-ruhr-NL voorjaar/zomer 2019

Recreatiebad GochNess ligt aan de oever van een natuurplas en vlakbij het bosgebied Reichswald. In het zwemparadijs zijn een stroomversnelling en een 65 meter lange buisglijbaan met lichteffecten waarbij zelfs de tijd wordt opgenomen! Ook beschikt men over een klimmuur, whirlligbedden, een groot buitenterras en diverse waterspeeltoestellen. De jongsten kunnen binnen terecht in het pierenbad met waterglijbaan. Buiten is ook een extra kinderbad aanwezig. Wedstrijdzwemmers kunnen in het 25-meterbad met springtoren en beweegbare bodem baantjes trekken. Rond mei tot september is de buitenzwemplas met zandstrand geopend.

GochNess beschikt ook over zeven sauna´s, een stoombad, een groot zwembad en diverse rustruimtes staan garant voor een dagje relaxen. Massages en schoonheidsbehandelingen en heerlijke hapjes en drankjes maken het wellnessaanbod compleet. Ook worden er regelmatig sauna-avonden met een speciaal thema, verwenspecials en een uitgebreid dinerbuffet georganiseerd. Meer informatie is te vinden in de tegoedbon op pagina 13 in de jaaruitgave NordRhein-Ruhr Topevents 2019. Meer info op www.gochness.de/nl.

Sauna Finlantis

Deze sauna is een op het noorden geïnspireerde saunawereld met Finse saunatraditie. Naast de klassieke binnensauna en een stoombad is er buiten een grote panoramasauna met unieke opgietceremoniën. Een zoutwateren meditatiesauna verwent daarnaast met gekleurd licht in een zouthoudende ruimteatmosfeer. Voor verfrissing zorgen het 40 m2 buitenzwembad en het direct aangrenzende NetteBad. Bijzonder geliefd zijn evenementen. Huttenmagie, midzomerfeest of opgietkampioenschappen: dan komen vrolijke stemmingen, bijzondere opgietrituelen en passende maaltijden uit de Vital-keuken samen. Een royale rustruimte gelegen op de open ligweide en het restaurantdeel FinLounge bieden veel plaats voor ontspanning. Hart buiten is het LaaVu, een gemoedelijke beschutte hut met stookplaats. U kunt zich laten verwennen door massages en cosmetische behandelingen in wellnessomgeving FinSpa. Nadere informatie op www.finlantis.deRecreatiecentrum Xanten

Watersport, plezier en recreatie aan de Beneden-Rijn. De Xantener Noord- en Zuidzee. Twee meren, die met elkaar in verbinding staan en samen een totale oppervlakte van om en nabij de 250 hectare bestrijken. Ze bieden een nagenoeg grenzeloos aanbod aan watersportmogelijkheden, die worden aangevuld door enkele aantrekkelijke voorzieningen zoals een havencomplex met gastronomie, het natuurstrandbad Xantener Zuidzee met aangrenzende waterskivoorzieningen dat het hele jaar door geopend is.

Xantense Nordmeer. Dit watersportgebied biedt een enorm programma voor vrijetijdskapiteins, zeilers, surfers, duikers, vissers, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

De haven van Vynen. Deze haven is de thuisbasis van de zeilschool Xantener Nordsee. Deze zeilschool heeft  een omvangrijk cursusprogramma. Daarnaast staan bij bootverhuur zeil- en speedboten, waterfietsen en vlotten voor het passende groepsuitje met grill en muziek klaar. Aan land treft u het Restaurant ‘Pier 5’.

De haven van Xanten aan de Xantener Zuidzee. In 2010 werd de haven van Xanten aan het Xantense Südmeer gerealiseerd. Een multifunctioneel gebouw met gastronomie werd gebouwd. Een damwand, steiger en botenlift, een promenade met allee en zittreden aan het water, bootligplaatsen, een aanlegplaats voor het passagiersschip, speeltuin en parkeerplaatsen vullen de aantrekkelijke vrijetijdsvoorzieningen aan.

Strandbad Xantense Südmeer. Vakantiefeeling voor jong en oud. Dit strandbad biedt “vakantie zoals aan zee“, zonder daarvoor ver te hoeven reizen. Het natuurstrandbad met ruim 1000 meter aan fijn, schoon zandstrand en rijkelijk plaats op ligweiden, spelen en sportterreinen biedt alles voor de strandvakantieganger. Voor het strand liggen aantrekkelijke opblaasbare banden, springtorens en verder klim- en speeltoestellen zoals het Aqua-Park, waar je je heerlijk kunt uitleven in het water: sport- en speelvelden, cafetaria, kiosk, een beach garden en gastronomische faciliteiten garanderen een perfecte vakantiedag aan en in het water. Veelzijdig evenementenprogramma. Met het breed evenementenprogramma in de zomermaanden, met open-air cabaret, concerten, beach party en - last but not least - het ‘Xantense Oktoberfeest’ in de grote feesttent. Hier vindt iedereen van elke leeftijdsgroep wel wat van zijn of haar gading: www.f-z-x.de.

Recreatie, Sport, Wellness NAAR TOP PAGINA