Festivals, Feesten Inkopen, Markten, Beurzen, Koopzondagen Dans, Creatief, Show Toerisme, Vakantie, Natuur Tentoonstellingen Musea Concerten, Muziek Hotels, Restaurants Gezondsheidszorg Verspreidingslocaties WEKELIJKSE UPDATES, Drukuitgaven thuis Grenspark Maas Schwalm Nette Recreatie, Sport, Wellness EVENEMENTENKALENDER Bouwen, Wonen, Werken, Handel STARTPAGINA NORDRHEIN-RUHR Grenspark Maas Schwalm Nette

Grenspark Maas Swalm Nette

Cultuurgeschiedenis digitaal beleven, App „Langs sporen – biografie van een landschap“


Het Grenspark Maas-Swalm-Nette bekoort met zijn keur aan landschappen: talrijke fiets- en wandelroutes lopen door bos en hei, door beekdallandschappen en langs meren en beken. Ook heeft het Grenspark een rijke cultuurgeschiedenis deze is ook digitaal beleefbaar. Een app met de titel „Langs sporen - biografie van een landschap“ presenteert ca. 350 cultuurhistorische plekken in het Duits-Nederlands grensgebied multimediaal aan de hand van video’s, foto’s en audio. Daarmee wordt de ont- dekker geest van de bezoekers gewekt en wordt de cultuurgeschiedenis digitaal toegankelijk.Van verlaten kloosters en kasteelruïnes tot voormalige groeves – het Grenspark Maas- Swalm-Nette is een regio met een rijke cultuurgeschiedenis. Deze geschiedenis wordt binnen het INTERREG-project „Cultuurgeschiedenis digitaal“ op verschillende manieren vorm gegeven. De app „Langs sporen - biografie van een landschap“ neemt de bezoeker aan de hand voor een digitale ontdekkingstocht door het Grenspark. 350 uitgekiende locaties kunnen met de app worden bezocht. De app is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen om actief en ter plekke cultureel erfgoed en natuur te beleven.


Bezoekers van het Grenspark kunnen op deze manier eeuwenoude historische stadscentra, historische gebouwen maar ook bijzondere cultuurlandschappen ontdekken. Via de app dus voor iedereen toegankelijk. De 350 locaties zijn onderverdeeld in zes categorieën: grenzen en macht, boer en dorp, stoom en stroom, burger en vrijheid, verhalen en geloof, landschap en natuur. Zo ontstaan vele mogelijkheden om interessante plekken te bezoeken. Met je eigen smartphone kan iedereen zijn eigen route met interessante plekken bepalen.


Een tijdsreis midden in de natuur

Door middel van GPRS wordt bij het gebruik van de app je eigen positie bepaald. Daarmee wordt het mogelijk uit de zes thema’s die locaties te kiezen die in de directe omgeving lig- gen. In de onmiddellijke nabijheid van de plek ontvangt de bezoeker verdere multimediale informatie. Zo kunt u luisteren naar ooggetuigenissen, per video of aan de hand van foto’s en teksten in het verleden kijken. De cultuurgeschiedenis wordt digital beleefbaar een reis naar het verleden midden in de natuur.


Met behulp van een filterfunctie kan de wandelaar of fietser zelf de gewenste afstand kiezen en of je alleen op pad bent of met het gezin. De app geeft dan de mogelijkheid eenvoudig een individuele route te plannen. Een kaart van het Grenspark maakt een goede oriëntatie mogelijk. Voordeel daarbij is, dat ook de netwerken van fiets- en wandelroutes in de grensregio van de Duitse deelstaat Noord- rijn-Westfalen en de provincie Limburg in de app zijn geïntegreerd.


Gratis download

De App wordt gratis ter beschikking gesteld voor de besturingssystemen Android en iOS via Google Play en in de App Store. De inhoud is in het Nederlands, het Duits en in het Engels beschikbaar. De bestanden kunnen thuis worden geladen om de inhoud buiten in het Grenspark eventueel ook zonder internet te kunnen gebruiken. Op zogenaamde onthaalpunten zorgen infocentra, toeristische informatieplaatsen en gastronomen voor kosteloze WLAN-verbindingen. Wie zich thuis al wil informeren kan thuis op de pc de site www.langssporen.nl bezoeken. Hier zijn verdere details van de app te vinden.


NAAR TOP PAGINA